Кауза: – ЩО Е ТО?!

Подарете си усмивка с нас!

САМО ЗА РЕАЛНИ ПОЧИТАТЕЛИ, ЗРИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ НА ТЕАТЪР ХЕНД

Здравейте! Обръщам се към всички вас, ПРИЯТЕЛИ!
Пише ви мениджърът на Театър Хенд. Казвам се Мариана Ангелова и тези, които ще проявят интерес, под каквато и да е форма, и се включат тук могат да се обръщат към мен просто с Мариана. Тук ще говорим за Частен Театър Хенд и всичко свързано с него. Чувствайте се свободни да задавате всякакви въпроси по темата и да коментирате всичко! Разчитам на вашата откровеност, добронамереност /което не значи, че не може да ни критикувате J/. Искаме да знаем какво мислят за нас хората, които РЕАЛНО НИ ПОЗНАВАТ и смятат, че трябва да продължим в същия дух. Тук ще задаваме конкретни въпроси,  ще даваме конкретни отговори и решения. Ако по някаква причина не искате публично да участвате, можете да ми пишете на лични съобщения тук или на manager@handtheatre.com със заглавие ЩО Е ТО?!

Реших да открия този форум с вярата, че в крайна сметка, каквито и отзиви да получим по темите, те ще са само от полза за нашия театър. Вие сте пъстри и свободни хора и вашето мнение ще ни даде възможност да се погледнем през вашите очи, с други думи не търсим комплименти, а реална оценка на нашия труд. Това ще ни помогне да се справяме още по – добре. Преди година и половина вие показахте силата си като застанахте зад Кени и това ме убеди, че когато хората истински харесват нещо, те могат да го защитят и да го съхранят. Сега става дума за театър Хенд.

След откриването на залата ни през 2010г. презентирахме театъра пред хора представляващи различни фирми, институции и организации, които имат реална възможност да ни съдействат. Някои се възползваха от нас едностранно, други безпомощно вдигнаха рамене, трети се скриваха, а четвърти просто откровено подминаваха незаинтересовани… Но имаше и такива, които се отзоваха и ни помогнаха, за което им Благодарим от сърце още веднъж!  Въпреки трудностите, през изминалите три години, ние продължаваме да работим и да правим все по-добри неща.

Хенд е частен театър. Това означава, че сме изцяло на самоиздръжка и сме абсолютно зависими от посещаемостта на нашите представления. Поради непостоянния ни и несигурен бюджет ние се рекламираме предимно чрез интернет – официалния ни сайт и два фейсбук профила. Едва една четвърт от нашите интернет почитатели са влизали в залата ни. С настоящия дебат се опитваме да разберем от вас защо има интерес към нас в нета, но не и в самия театър, което прави съществуването ни все по-несигурно? Търсим и начин да стигнем до театралната публика на Пловдив, която не търси толкова активно информация в нета, за да може да ни опознае и да стане част от нас.

За това се обръщам към вас за съвет и помощ- как да стигнем до повече хора, за да могат и те да гледат нашите различни и щури представления. С каквото и да решите да ни подкрепите, от сърце ще благодарим и всичко ще отразим.  Всяка блага вест трябва да се разгласява, всяка добрина – да се насърчава. Ние сме преди всичко Хора и заедно с вас можем да направим света малко по-добър и красив.

С Уважение: Мариана Ангелова

Ето фактите и идеи как можете да ни помогнете:

1.За 3 години театър Хенд изгради репертоар от 15 представления – 5 постановки за младежи и възрастни:

„ЕГО – Аз в смисъл Ти“ – създадено с финансовата подкрепа на Министерството на Културата

„ЕСКОРИАЛ“ по Мишел дьо Гелдерод, създадено с финансовата подкрепа на Министерството на Културата

„ЧЕРВЕНАТА ШАПКА – ПРЕЗАРЕЖДАНЕ“ – създадено с финансовата подкрепа на ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ

„ПРЕДАТЕЛЯТ“ по Бертолт Брехт

„НАЧАЛОТО“

И 11 постановки за деца:

 „Хитър Петър” – създадено с финансовата подкрепа на ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ

„Вещицата от килера” – по Пиер Грипари

 „Карлсон” – по Астрид Линдгрен, създадено с финансовата подкрепа на ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ

Главанаци” – по Боян Папазов.

„Приказки на клоуните”

„Страната без остриета” – по Джани Родари.

„Свята нощ”

„Защо са нужни буквите” – по Ръдиард Киплинг, създадено с финансовата подкрепа на ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ

„Легенда за мартеницата”

„Как китът получи своето тясно гърло“ – по Ръдиард Киплинг.

„История на музиката” – създадено с финансовата подкрепа на ФОНДАЦИЯ АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ

Кои от нашите представления сте гледали и какво мислите за тях?

2. Частен театър Хенд се състои от 6 членен постоянен екип и 2-ма работещи в конкретни представления? За да продължава да съществува и твори за вас театър Хенд, тези 8 човека извършват функциите на:

 • Творчески екип – Актьори, режисьор, сценарист, драматург, сценограф и композитор /ако няма такива назначени на щат – се канят професионалисти на хонорар по конкретен проект/

 • Обслужващ екип /техник – осветление, техник – озвучаване, сценичен работник, майстор – декори, майстор – реквизити, шивач, гардеробиер, шивач, гримьор, касиер, шофьор за пренасяне на представления на други сцени, хигиенист/

 • Менажерски екип: творчески директор – определя репертоара на театъра, избира и работи с творческия екип; административен директор – материално отговорно лице; маркетинг, реклама, PR, организатори.

3. В зала Хенд сцената е с размери 6Х4Х6м., зрителските места са 75 за възрастни или 110 за деца. Освен за наши представления залата винаги е отворена за културни – частни и обществени събития за деца и за възрастни! Били сме домакини на представяне на книги, при нас са били награждавани и са празнували завършващи ученици, защитавали са дипломите си – студенти, деца от детски градини са изнасяли празнични концерти, играни са фестивални гостуващи представления, имало е джаз и рок вечери, пеели са хорове, празнувани са рождени дни. Можете ли да предложите идеи и за други такива дейности, с които да популяризираме зала Хенд пред по-широка аудитория?

4. Всички наши представления са и мобилни. Стига да бъдем поканени, пътуваме навсякъде из България и играем пред всякаква публика, във всякакви закрити и открити пространства. Можете ли да ни препоръчате на фирми, организации и институции извън Пловдив?

5. Нашите билети  са от 10лв – за работещи, 7лв – за студенти и пенсионери, 5лв – за ученици и деца и 2,50лв – за придружители на децата на детските представления.  Билетите ни за посещения в детски градини са 3,50лв., а за основните училища – 4лв. Мислите ли, че са високи цените?

6. Всеки един от вас може да ни помогне да съществуваме без да е нужно да дадете и една стотинка от джоба. Дори нещо, което за вас е свързано с незначително усилие,  в същото време за нас може да означава много и да ни помогне да творим с широки сърца спокойни за утрешния ден. Бихте ли ни помогнали – с добра дума, със знания, с умения, с контакти? Бихте ли ни помогнали в нещо от изброеното по-долу:

 • Да разказвате за нас и нашите представления, КОИТО СТЕ ГЛЕДАЛИ. Да ни препоръчвате на свои приятели и познати, за да ги видят и те.

 • Да ни свързвате с хора, фирми и организации, които могат да помагат в разпространението на нашия репертоар.

 • Да ни свържете с фестивали в или извън страната, които биха се заинтересовали от нашите постановки, по този начин ще популяризираме труда си.

 • Да ни помогнете в изработването и/или отпечатването на: печатни реклами – плакати, програми и/или флаери, както направи г-н Манол Пейков и неговите екипи от Издателска  къща „Жанет 45“ и Фабрика за дигитален печат 2Х2. Те изработиха и отпечатаха за нас голям тираж на нашата месечна програма за октомври и ноември. Благодарим!

 • Да ни помогнете в изработването на рекламни пана и/или предоставяне на място за поставянето им.

 • Да ни помогнете с фото и/или видео заснемане на представленията ни с цел реклама и популяризирането ни по фестивали.

 • Да дарите платове, шивашки материали, бои, четки, лепила и всякакви други материали за изработване на декори и костюми за наши бъдещи проекти

 • Да помогнете в изработването на костюми, декори и/или реквизит за следващо наше представление

 • Да напишете музика за следващо наше представление

 • Да дарите консумативи необходими за поддръжка на театъра: крепежни елементи за дърво и за метал, боя, електрически крушки,кабели, специализирани консумативи за осветителната и озвучителната техника, тонер за принтера ни и др.

7. Като бизнес партньор можете да помогнете със следното:ако притежавате фирма в Пловдив и околността, всеки ваш клиент може да получи подарък от Ваше име без това да Ви коства средства и усилия? Стига да сте заинтересовани, свържете се с мен и лесно ще направим така, че вашите клиенти ще получат от нас 20% отстъпка от цените на билетите ни.

8. Можете да бъдете наши благодетели и дарители като откупите и подарите наши представления? Това направиха през изминалата 2013 година:

 • Г-н Христо Томов, собственик на фирма „Стройколукс“ ООД, който откупи и подари на детска градина „Мирослава“ шест наши детски куклени представления. Благодарим!

 • Г-н Любозар Фратев, собственик на фирма НОВИЗ АД, който откупи и подари наше представление за възрастни на всички свои служители по случай рождения ден на фирмата. Благодарим!

 • Г-н Манол Пейков, собственик на Издателство „Жанет 45“, който откупи и подари наше детско представление и го подари за рождения ден на дъщеря си и нейните гости. Благодарим!

9. Всеки един от вас може да спести пари от своя билет ако доведе приятели на наше представление и всеки един от вас може да спечели пари като води зрители на наши представления или ни подсигурява участия в градини, училища, фирми, фирмени и всякакви други събития?! Погледнете таблицата, която изготвих за вас и ще разберете повече – НАТИСНЕТЕ ЗА ТАБЛИЦАТА ТУК.

10. За тези от вас, които все пак предпочитат да ни помогнат финансово, ето нашите административни и банкови данни:

Сдружение „Кей – Търн” Пловдив
ЕИК 175528443
Адрес: гр. Пловдив, жк.”Тракия”
Бл.333, вх.Б, ет.4, ап.10
МОЛ: Мариана Ангелова Вълчева

IBAN: BG18FINV91501004030700
BIC: FINVBGSF
„Първа Инвестиционна Банка” АД

Основание за внасяне на сума: Дарение в полза на Театър „Хенд“ Пловдив

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.